Winnaar Jongerenvrijwilligersprijs 2020

Naast de Vrijwilligersprijzen van de gemeente Tilburg in de categorie ‘Vrijwilliger’ en ‘Vrijwilligersorganisatie’, bestaat er ook de Jongerenvrijwilligersprijs. Deze prijs wordt toegekend door een deskundige jury aan een (groep) vrijwilliger(s) die op jonge leeftijd een uitzonderlijke bijdrage lever(t)(en) aan de stad en de samenleving. Dit jaar valt deze grote eer te beurt aan het bestuur van Serve the City Tilburg van het schooljaar 2019-2020. Serve the City Tilburg is een vrijwilligersorganisatie die vrijwilligersprojecten organiseert waar studenten-vrijwilligers zich voor kunnen aanmelden en daardoor de stad een beetje mooier maken.

Bestuur

De namen Jelle van Dijk, Juul Snijder, Despina de Werd, Benthe Frie en Anne-Lin van Gelder zeggen de meesten misschien niet zoveel. Toch zijn deze vijf jonge mensen de onzichtbare helden die naast hun gewone activiteiten voor Serve the City Tilburg, in coronatijd een grote impact hebben gehad op hun medestudenten en op Tilburg. Het bestuur stuurde in die periode maar liefst 260 studenten aan voor verschillende projecten en goede doelen.

Respect en waardering

De jury is onder de indruk van de tomeloze inzet en het grote organisatietalent van deze jonge bestuurders. Zij hebben zich met hart en ziel ingezet voor diverse (kwetsbare) doelgroepen en hebben daarbij tevens veel mede studenten weten te enthousiasmeren zich ook vrijwillig in te zetten voor de maatschappij. Daarmee verdienen deze kanjers veel respect en een héél groot woord van dank! De toekenning van de Jongerenvrijwilligersprijs aan het voltallige bestuur benadrukt de enorme waardering van de jury voor deze groep vrijwilligers.

7 December

De gemeente Tilburg en VrijwilligersTilburg organiseren jaarlijks in nauwe samenwerking met Brabants Dagblad, Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken, de verkiezing van de Vrijwilligersprijzen gemeente Tilburg. Op maandagavond 7 december worden de winnaars onthuld in de categorie ‘Vrijwilliger’ en ‘Vrijwilligersorganisatie’ en wordt ook de winnaar van de Jongerenvrijwilligersprijs in het zonnetje gezet. Alle inwoners uit de gemeente Tilburg kunnen nog t/m 23 november stemmen op hun favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie.

Foto

Op de foto het bestuur van Serve the City Tilburg 2019-2020 met (v.l.n.r.): Jelle van Dijk (penningmeester), Juul Snijder (Vice voorzitter), Despina de Werd (voorzitter), Benthe Frie (secretaris) & Anne-Lin van Gelder (Commissaris PR).