Ga jij mee op expeditie?

Heb jij alle gebaande paden al bewandeld om aan nieuwe vrijwilligers te komen? Sta je open om gedurende een periode van 14 weken op ‘reis’ te gaan samen met vier andere organisaties om aan je eigen wervingsplan te werken?
Susan van Schijndel, Adviseur Vrijwilligerswerk bij VrijwilligersTilburg, start in het najaar een expeditie Nieuwe Gezichten in de gemeente Tilburg. Een expeditie richt zich op één specifieke doelgroep zodat er voldoende gezamenlijkheid is onder het reisgezelschap.

Doelgroep

De doelgroep voor de eerstvolgende expeditie is ‘jongeren tot 30 jaar‘. Is dit de groep die in jouw organisatie min of meer ontbreekt? Dan is deze expeditie voor jou de uitgelezen kans om gestructureerd aan de slag te gaan om deze doelgroep te begrijpen, jouw organisatiecultuur te onderzoeken in relatie tot deze doelgroep en je ideeën te vertalen naar plannen.

Enthousiast geworden? Check het animatiefilmpje en de brochure op Deelnemen expeditie – NOV – Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl). De expedities Nieuwe Gezichten zijn een onderdeel van het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Handige info:

  • Maximaal vijf organisaties per expeditie (alle organisaties die met vrijwilligers werken zijn welkom).
  • Per organisatie nemen 1 á 2 personen deel aan de expeditie.
  • Er zijn geen kosten voor deelname.
  • Een expeditie duurt 14 weken met een totale tijdsinvestering van ongeveer 41 uur per persoon (+/- drie uur per week).
  • Voorlopige startdatum staat gepland voor september/oktober en wordt in overleg met de deelnemers bepaald.
  • Geïnteresseerde organisaties krijgen een persoonlijke intake. Is de vraag groter dan het aantal beschikbare plaatsen, dan beslist de expeditieleider of je een positief of negatief reisadvies krijgt.
  • Theorie wordt afgewisseld met praktijk (filmpjes, masterclasses, expeditie-logboek).
  • Startdag en sprints zijn online of fysiek, maar uiteraard altijd met in achtneming van de RIVM-richtlijnen.
  • Je ontvangt het ‘Jam Culture Spel’, hiermee ontdek je de kenmerken van je eigen organisatiecultuur en wat dit betekent in relatie tot de werving van nieuwe gezichten.
  • We trappen de expeditie feestelijk af en sluiten af met een (online) borrel.

Ga mee op reis

Ga je mee op reis? Stuur bij interesse of voor meer informatie een e-mail naar susanvanschijndel@vrijwilligerstilburg.nl of bel naar 06 – 231 452 64.