Wethouder Dols onthult logo

Wethouder zorg & welzijn Rolph Dols heeft vandaag, donderdag 25 februari, het nieuwe logo en onze nieuwe website van VrijwilligersTilburg onthuld. Daarmee gaf hij het startsein voor de campagne om VrijwilligersTilburg in 2021, het Nationale Jaar van de Vrijwillige Inzet, nóg beter op de kaart te zetten. VrijwilligersTilburg is hét startpunt voor alle mensen die vrijwilligerswerk (willen) doen én voor alle organisaties die vrijwilligers in de gemeente Tilburg willen inzetten.

Waarde voor de samenleving

Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de samenleving. Ook in coronatijd is maar weer eens gebleken hoe onmisbaar vrijwilligers zijn in onze stad, en welke toegevoegde waarde ze leveren aan de maatschappij. VrijwilligersTilburg is er om al die vrijwillige inzet van mensen in de breedste zin van het woord te ondersteunen, mensen en organisaties erover te informeren en te adviseren, en vrijwilligerswerk te promoten. Warmte en verbinding, de elementen die zo typerend zijn voor vrijwilligerswerk, hebben centraal gestaan bij de ontwikkeling van het logo. VrijwilligersTilburg wordt in opdracht van gemeente Tilburg uitgevoerd, vandaar dat ook de huisstijlkleuren van de gemeente zijn gebruikt.

Rolph Dols

Wethouder zorg & welzijn, Rolph Dols: “Vrijwilligers maken op allerlei manieren het leven van anderen een beetje mooier en gelukkiger. Ik ben er trots op dat we in Tilburg zoveel vrijwilligers hebben. En of je nu vrijwilliger bent, het wilt worden of hulp nodig hebt, bij VrijwilligersTilburg kun je terecht voor ondersteuning. Goed om daar met dit mooie logo en met de nieuwe website meer aandacht voor te vragen.”

Nuria van Aart

Nuria van Aart, Teamcoördinator Vrijwilligers Tilburg: “Met VrijwilligersTilburg streven we naar een stad waar het gewoon of vanzelfsprekend is om iets voor een ander, voor de samenleving of voor een maatschappelijke organisatie te doen. Een enorm aantal Tilburgers zet zich al op vrijwillige basis in: mensen met het hart op de juiste plek, mensen die Tilburg speciaal maken. We geloven in een samenleving waar mensen iets voor elkaar over hebben: samendoen maakt gelukkig. Daarom ondersteunen we met VrijwilligersTilburg alles wat daarmee te maken heeft: of je nu vrijwilliger bent of gebruik wilt maken van vrijwilligers.”

Bekijk hier het filmpje van de onthulling van het logo door wethouder Dols.