Bhartie in West on tour

Voor onze actieweek “een adviseur aan de deur“, bezocht onze collega Bhartie een aantal organisaties in Tilburg West. Uiteraard liet ze overal een mooie vrijwilligerstilburg-mok achter 😉 

 

Bhartie ging op maandag met haar mokken op pad voor een bezoek aan:

Wij West

Wij West is de Broedplaats voor Tilburg West. Het centraal in de wijk gelegen pand biedt plek voor wijkinitiatieven, ondernemers, het opdoen van werkervaring, leren & ontwikkeling. Groei voor en door de wijk staat daarbij centraal.

  • Fietsenwerkplaats
  • Ruilwinkel West
  • Huiskamer de ontmoeting
  • PC Repair

In een paar gevallen een hernieuwde kennismaking. Ze heeft bij bijna alle organisaties een vervolggesprek gepland.
Naast deze vijf bezoekjes staan ook voor de komende weken nog wat kennismakings- en adviesgesprekken in haar agenda.

Quiet Tilburg “Verzachten, Versterken, Vertellen”

Dinsdag had Bhartie een hybride gesprek bij de Quiet: Samen met onze matchmaker Ans Hessels, bezocht ze vrijwilligerscoördinator René Verhoeven. Teamleider Chantal van Rijswijk sloot aan via beeldbellen. Of René inmiddels een tweede mok in zijn bezit heeft, is bij de redactie van dit blog nog niet bekend. Dat wordt dan uitdelen 😉

Tilburg West

Uiteraard gaat het gesprek al gauw over het vinden van geschikte vrijwilligers en de extra belemmering die “Corona” heet, maar tijdens de gesprekken met alle partijen wordt er een ding heel duidelijk en dat is de gezamenlijke passie om het verschil te maken voor diegene die dat nodig hebben in de wijk. Iedereen is trots op zijn/haar inzet en wil dit graag delen en daar anderen bewoners bij betrekken. Kleine en grote initiatieven, kopje koffie, een luisterend oor, vaardigheden bijbrengen, pakketten uitdelen, sponsors werven, wijkinitiatieven uitzetten, etc.

Kortom er gebeuren ontzettend mooie en waardevolle dingen in de wijk, waarbij er wordt samengewerkt en verbindingen worden gelegd, waar er adviezen worden uitgewisseld en ideeën ontstaan. Vanuit het vrijwilligerspunt blijven wij aangehaakt om hieraan een bijdrage – in wat voor vorm dan ook – te kunnen leveren. Het blijft dan ook niet bij dat ene kopje koffie, we zien elkaar terug.

Wil jij ook een adviseur aan de deur?

Kennismaken, je vrijwilligersbeleid laten scannen, sparren over vrijwilligerswerven of informatie over vrijwilligersverzekering? Of wil je gewoon graag die mok?
Meld je dan hier aan.