Susan op visite

Voor onze actieweek “een adviseur aan de deur“, bezocht onze collega Susan een aantal organisaties die stedelijk actief zijn in Tilburg. Uiteraard liet ze overal een mooie vrijwilligerstilburg-mok achter 😉 

 

Vrijdagochtend 4 juni ben ik in het kader van de actie “een Adviseur aan de Deur” langs geweest bij Lieke Visser van het ETZ. Lieke is net gestart vóór de coronapandemie en coördineert samen met Annelies het vrijwilligerswerk. Wat was het een leuk, informatief, open, verfrissend en gezellig gesprek!

We hebben uitgebreid kennis gemaakt. Lieke vertelde -ondanks dat ze nog geen volledig draaiende vrijwilligersclub heeft meegemaakt- enthousiast over haar werk. ETZ heeft momenteel 300 actieve vrijwilligers, van wie helaas op dit moment nog maar een klein deel kan worden ingezet i.v.m. de beperkende maatregelen als gevolg van corona. Desalniettemin worden de vrijwilligers niet vergeten en onderhouden Lieke en Annelies regelmatig contact met hen. Dat vrijwilligerswerk bij de twee Tilburgse ziekenhuizen ‘populair’ is bewijst het aantal nieuwe aanmeldingen van vrijwilligers. Maar liefst zo’n 150 mensen hebben zich via de website aangemeld sinds het begin van de corona.

Lieke kent VrijwilligersTilburg vooral van de digitale vacaturebank. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! We hebben het onder meer gehad over de 4 pijlers van VrijwilligersTilburg:

  • Waarderen (o.a. vrijwilligersprijzen en vrijwilligersbedankt)
  • Stimuleren (zoals promotie vrijwilligerswerk en vrijwilligersmarkt)
  • Ondersteunen (o.a. advies over vrijwilligersbeleid, Goed Geregeld keurmerk, nieuwsbrief, vrijwilligersverzekering, vrijwilligersacademie en netwerkbijeenkomsten)
  • Matchen (het samenbrengen van vraag en aanbod via de laagdrempelige vrijwilligerspunten in de wijk)

Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 (onze en de landelijke acties), Beursvloer Tilburg, Mooi zo Goed zo, het platform vrijwillige inzet van NOV en ik vergeet er vast nog een paar 😊.

Veel informatie, maar gelukkig kan Lieke alles op haar gemak teruglezen op vrijwilligerstilburg.nl. Afgesproken contact te blijven houden en met onze enige echte VrijwilligersTilburg MOK op haar bureau blijven we in ieder geval ook al fysiek in beeld!

Wil jij ook een adviseur aan de deur?

Kennismaken, je vrijwilligersbeleid laten scannen, sparren over vrijwilligerswerven of informatie over vrijwilligersverzekering? Of wil je gewoon graag die mok?
Meld je dan hier aan.