9 Tilburgse winnaars landelijke VriendenLoterij Passieprijs 2021

Negen supervrijwilligers uit gemeente Tilburg winnen VriendenLoterij Passieprijs 2021

Tilburg, 15 juni 2021 – Zo’n 200 supervrijwilligers uit het hele land zijn door hun collega’s als dank voor hun inzet genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs 2021. Op donderdagavond 10 juni tijdens de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 sprak VriendenLoterij ambassadeur Irene Moors de nog onbekende winnaars toe. Daarna werden met een druk op de knop van de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, de namen van de 133 winnaars bekend gemaakt. Maar liefst 9 winnaars komen uit de gemeente Tilburg! Van harte proficiat allemaal. Vanaf 1 januari konden organisaties met een kort filmpje hun vrijwilligers individueel bedanken. Door dat vlogje te uploaden op bedankjevrijwilliger.nl maakte(n) deze supervrijwilliger(s) gelijk kans op de VriendenLoterij Passieprijs.

Inwoners uit de gemeente Tilburg die de Passieprijs wonnen zijn:

  • Audrey Hollanders – vrijwilliger bij o.a. Samenspraak, voorgedragen door Inge de Volder
  • Han en Ton Dillen – vrijwilligers bij o.a. MFA de Poorten, voorgedragen door Freddie de Jong
  • Hans van Loon – vrijwilliger bij o.a. Beursvloer Tilburg, voorgedragen door Albert Rusch
  • Jan Mathijssen – vrijwilliger bij o.a. Stichting Tess, voorgedragen door Marije Reddingius
  • Karin – vrijwilliger bij o.a. Balans Oudervereniging, voorgedragen door Maarten Obbens
  • Minke & Jan – vrijwilligers bij o.a. SAAR Foundation, voorgedragen door Maarten Obbens
  • Sandra – vrijwilliger bij o.a.  Tilburg City of Learning, voorgedragen door Maarten Obbens
  • Lex Teurlings – vrijwilliger bij o.a. Vrijwilligerspunt Noord, voorgedragen door Babiche Klijs
  • Younes Aknin – vrijwilliger bij o.a. Buurtsport Tilburg, voorgedragen door Marieke van der Linde

De uitreiking

Het was een bijzondere uitreiking met een speciaal optreden van zanger Typhoon. Naast het nummer ‘Alles is gezegend’, droeg hij een prachtig gecomponeerd gedicht voor dat hij in de winter voor dagblad Trouw schreef over vrede, maar dat de kern van vrijwilligerswerk raakt. Een viertal mini-documentaires gaven inzicht in de, vaak emotionele, impact van vrijwilligerswerk. Een quiz waar mensen thuis aan mee konden doen testte de kennis over vrijwilligerswerk van de mensen thuis en de jury. De presentatie lag in handen van kleinkunst duo Fem & Daan. Ook het spetterende decor in een zwembad droeg bij aan een bijzonder entertainende avond.

Overige winnaars

Naast de bekendmaking van de 133 passieprijs winnaars, was er ook de uitreiking aan hoofdprijswinnaars van de categorie landelijke- en lokale initiatieven. En 11 lokale winnaars die een professionele videoproductie winnen t.w.v. 3.000 euro. Alle winnaars zijn te vinden op de website: www.vrijwilligersprijzen.nl.

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021

Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland. De bedragen voor de landelijke- en lokale vrijwilligersprijs en de Passieprijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport stelt alle filmproducties voor de genomineerden ter beschikking.

 

Klik hier als je de uitzending terug wilt kijken.