Maria mokt over jongerenproof

Voor onze actieweek “een adviseur aan de deur“, sprak onze collega Maria een aantal organisaties die stedelijk of regionaal actief zijn. Uiteraard liet ze overal een mooie vrijwilligerstilburg-mok achter 😉 

Amnesty International Tilburg / AIC Tilburg

3 juni op de koffie geweest o.a. bij Ria Sonnenberg, vrijwilligster van Amnesty International Tilburg! Ook gesproken met Hetty van Santvoort van AIC-Tilburg. Leuke gesprekken gehad met een paar acties aan gekoppeld! Fijn om organisaties verder te helpen in hun plannen richting Jongerenproof!

Hall of Fame

Wát een leuk gesprek bij de HallofFame met de nieuwe Vrijwilligerscoördinator Masha van Kleef!
Leuke organisatie -in volle verbouwing- ook als het gaat om de structuur van de organisatie én het vrijwilligersbeleid!
HallofFame= Jongerenproof op en top! 💪🏽
“Vrijwilligen” is een werkwoord daar @de HoF! Zo mooi om de saamhorigheid en betrokkenheid te zien onder hun vrijwilligers! Toppers!

Op de koffie bij de studentendesk Tilburg van de Rode Kruis!

Wat een leuke ontmoeting was het met de secretaris van de studentendesk van de Rode Kruis, Rob Schilder. De studentendesk bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die bestuurlijke taken vervullen. Naast hun vrijwilligerswerk studeren ze aan de universiteit in Tilburg.

Het bestuur moedigt zo veel mogelijk studenten aan om zich in te zetten voor de maatschappij. Maar zij maken het ook mogelijk dat studenten in actie kunnen komen. Wat en wanneer bepalen de vrijwilligers zelf. Er zijn verschillende comités waar studenten zich kunnen aansluiten om in actie te komen.

Maar wat doen ze dan? Promotiewerk op een festivals, voorlichting geven op scholen, een benefietconcert organiseren, humanitaire acties organiseren, collecteren, etc . Het kan allemaal! Het doel is simpel. Samen met andere studenten helpen ze kwetsbare mensen in nood.

De vrijwilligers krijgen er ook veel voor terug. Ze leren nieuwe skills, bouwen een (internationale)netwerk op het geeft de CV van deze studenten een flinke boost. Wat wil je nog meer?

Wat een mooie club is de studentendesk Tilburg van de Rode Kruis en ze zijn ook nog eens op en top jongerenproof!

Ben jij een student en heb je interesse om je voor de Rode Kruis in te zetten? Check: Dit doen we bij de Studentendesks van het Rode Kruis

Wil jij ook een adviseur aan de deur?

Kennismaken, je vrijwilligersbeleid laten scannen, sparren over vrijwilligerswerven of informatie over vrijwilligersverzekering? Of wil je gewoon graag die mok?
Meld je dan hier aan.