Picknick in ’t Park

In het kader van het Nationale Jaar Vrijwillige Inzet en de lokale campagne “Mensen maken Tilburg” organiseren wij in de derde campagneweek Picknick in ’t Park! Deze week vindt plaats van 13 t/m 19 september met als doel: jouw vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken dat ze er zijn!

Pak jouw kleedje(s) en ga gezellig picknicken met jouw vrijwilligers in een park of op een plein, bij jouw organisatie in de buurt. Een leuke manier om je waardering uit te spreken naar jouw onmisbare medewerkers. Stel je voor dat alle organisaties in die week in één de vele parken in Berkel-Enschot, Biezenmortel, Tilburg en Udenhout gaan picknicken. Dan treffen we meer dan 50.000 vrijwilligers door heel de gemeente. Dat moet opvallen en indruk maken! Daarmee laten we met z’n allen zien hoe groot de vrijwillige inzet in onze gemeente is.

Plan alvast met je vrijwilligers wanneer (in de week van 13 t/m 19 september) en waar je gaat picknicken. Je bepaalt zelf als organisatie of je gaat picknicken tijdens lunch- of borreltijd.

Vind je het leuk als VrijwilligersTilburg langskomt met een verrassing tijdens jullie lunch of borrel? VrijwilligersTilburg gaat die week on tour. Laat ons dan via dit inschrijfformulier  weten waarwanneer en met hoeveel vrijwilligers jouw activiteit plaatsvindt en misschien brengen we jullie wel een bezoekje! Wij hopen je te ontmoeten bij Picknick in ’t Park! (Je kunt ook een mail sturen naar: info@vrijwilligerstilburg.nl)

Tips

 • Verras je vrijwilligers met deze picknick (sssst…).
 • Zorg voor één of meerdere picknickkleedjes of (tuin)stoelen.
 • In sommige parken staan picknicktafels (neem een vrolijk tafelkleed mee).
 • Bereid samen met de vrijwilligers de picknickhapjes.
 • Uiteraard ken jij je eigen vrijwilligers goed: houd rekening met dieetwensen (vegan, halal, gluten,…).
 • Heb je te weinig budget: vraag of iedereen zijn/haar eigen hapjes meeneemt maar kleed het wel aan met iets extra’s.
 • Neem een vuilniszak mee om na afloop eventueel afval op te ruimen.
 • Maak er een leuk en gezellig moment van: ga geen inhoudelijke werkzaken bespreken.
 • Neem iets mee om jouw vereniging, stichting of burgerinitiatief herkenbaar te maken (een vlag, beachflag, banner, parasol, clubtenue,…).
 • Hou rekening met de dan geldende RIVM-maatregelen.
 • Zijn de weergoden op jouw picknickdag minder gezind, wijk dan uit naar een binnenlocatie /overkapping.

Websites met tips