E-Learning

  GOED omgaan met dementie

  Gratis online training van SamenDementievriendelijk.nl

  Hoe herken je iemand met dementie? En hoe help je iemand met dementie of een mantelzorger?

  Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training GOED omgaan met dementie voor vrijwilligers en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

  Lees artikel

  Uitgelicht: Omgaan met agressie

  Weet jij hoe je moet handelen bij agressie? Of heb je misschien zelf een kort lontje? Volg de training ‘Omgaan met agressie’ en voorkom aanvaringen binnen je organisatie.

  Lees artikel

  Uitgelicht: Onlinetraining Microsoft 365 Teams

  Zijn jij en/of je (mede-)vrijwilligers inmiddels volleerde gebruikers van Teams? Of probeer je op goed geluk steeds maar wat functies en mogelijkheden uit? In de onlinetraining Microsoft 365: Teams worden de basisbeginselen van deze app kort, overzichtelijk en stap voor stap uitgelegd.  

  Lees artikel

  Webinar: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

  Vanaf 1 juli 2021 is de Wet toezicht en bestuur rechtspersonen (WBTR) van kracht. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten eraan voldoen. Wat dat in praktijk voor bestuursleden betekent en wat zij moeten regelen, wordt uitgelegd tijdens informatieve, gratis webinar.

  Lees artikel

  Licht verstandelijke beperking (LVB)

  Gratis onlinetraining van VCU Utrecht en De Wilg

  Deze e-learning gaat het over mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je leert hoe zij functioneren op cognitief en sociaal emotioneel gebied. Ook krijg je tips voor het hanteren van een effectieve communicatie.

  Lees artikel

  De kracht van een goed gesprek

  Gratis onlinetraining van Humanitas

  Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je wat luisteren is, hoe je oordeelloos en actief kunt luisteren en de kunst van het vragen stellen. Aan het eind van deze training weet je hoe je een versterkend gesprek kunt voeren door middel van een dialoog.

  Lees artikel

  Uitgelicht: Onlinetraining Mindfulness

  Veel dingen in het dagelijks leven doen we op de automatische piloot, zonder er echt bij na te denken. Een tegenhanger van de automatische piloot is ‘mindfulness’: leven met volle aandacht. Mindfulness is een vorm van aandachttraining, afkomstig uit het Boeddhisme. Het helpt je te focussen op het hier en het nu. Uit onderzoek is gebleken dat mindfulness een positief effect heeft op mensen met bijvoorbeeld chronische pijnen, hartklachten of depressie. Als andere voordelen van mindfulness worden genoemd: minder stress, minder angst en meer zelfvertrouwen. 

  Lees artikel

  In gesprek over suïcidale gedachten

  Gratis onlinetraining

  Deze onlinetraining heeft als doel dat je je toegerust voelt om het gesprek aan te gaan met iemand waarvan jij vermoedt dat er sprake is van suïcidale gedachten. Zelfdoding is vaak een middel om uit een hopeloze situatie te ontsnappen en niet het doel op zich. Je leert in drie stappen wat je kunt doen: het herkennen van signalen, praten en samen hulp zoeken. Je krijgt handvatten om naar zelfmoordgedachten te vragen en inzicht in de do’s en don’ts in het gesprek.

  Lees artikel

  Verantwoord Alcohol Schenken

  Gratis onlinetraining van het NOC*NSF

  Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

  In drie online modules, afgesloten door een toets, leren we je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

  Lees artikel

  Stress

  Gratis onlinetraining van Humanitas

  Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.

  Lees artikel

  Dementievriendelijk in het vrijwilligerswerk

  Gratis onlinetraining van Samen dementievriendelijk

  Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Doe de gratis onlinetraining en leer (nog) meer over dementie!

  Lees artikel
"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."