E-Learning

  In gesprek over suïcidale gedachten

  Gratis online training

  Deze online training heeft als doel dat je je toegerust voelt om het gesprek aan te gaan met iemand waarvan jij vermoedt dat er sprake is van suïcidale gedachten. Zelfdoding is vaak een middel om uit een hopeloze situatie te ontsnappen en niet het doel op zich. Je leert in drie stappen wat je kunt doen: het herkennen van signalen, praten en samen hulp zoeken. Je krijgt handvatten om naar zelfmoordgedachten te vragen en inzicht in de do’s en don’ts in het gesprek.

  Lees artikel

  Verantwoord Alcohol Schenken

  Gratis online training van het NOC*NSF

  Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

  In drie online modules, afgesloten door een toets, leren we je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

  Lees artikel

  Stress

  Gratis online training van Humanitas

  Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.

  Lees artikel

  Dementievriendelijk in het vrijwilligerswerk

  Gratis online training van Samen dementievriendelijk

  Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Doe de gratis online training en leer (nog) meer over dementie!

  Lees artikel

  Netwerk versterken

  Gratis online training van Humanitas

  Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.

  Lees artikel

  Grenzen stellen

  Gratis online training van Humanitas

  Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

  Lees artikel

  Omgaan met emoties

  Gratis online training van Humanitas

  Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

  Lees artikel

  Vrijwilligers begeleiden

  Gratis online training van Humanitas

  Coördineer jij een project of activiteit en begeleid jij vrijwilligers die mensen ondersteunen die in een kwetsbare situatie zitten? Dan biedt deze training  jou de nodige handvatten en tips bij het werven en begeleiden van deze vrijwilligers.

  Lees artikel

  Fondsenwerving

  Gratis online training van het VSB fonds

  Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving van het VSB fonds helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project.

  Lees artikel

  Eenzaamheid

  Gratis online training van Humanitas

  Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

  Lees artikel

  Gratis online trainingen via ContourdeTwern

  ContourdeTwern biedt aan 200 vrijwilligers de kans om gratis deel te nemen aan de állerleukste online trainingen. Je bepaalt zelf wanneer, wat en hoe je leert. Met meer dan 100 online trainingen zit er altijd wel iets voor jou bij. En elke maand komen er nog nieuwe trainingen bij. Neem gauw een kijkje op de website voor het volledige aanbod.

  Lees artikel
"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."