Masterclass

  Van knisperboekjes tot leesles

  Boeken tussen geboorte en een jaar of zeven

  Tijdens de Mini-Masterclass van dinsdagmiddag 13 juli duiken we in de (lees-)ontwikkeling van het jonge kind. Kinderen ontwikkelen zich immers, óók ten aanzien van boeken en lezen. Al voor het kind leesrijp en leesvaardig is, kun je altijd iets doen om de leesmotivatie te bevorderen. Het is daarbij van belang om de ontwikkeling van het kind te volgen en niet – wat demotiverend zou werken – daarop vooruitlopen. Welke boeken passen bij welke fase en waaróm is dat eigenlijk zo?

  Lees artikel

  Ontspoorde mantelzorg

  Masterclass van Movisie voor professionals

  Deze bijeenkomst van Movisie staat in het teken van ontspoorde mantelzorg. Veel ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Veel ouderen worden afhankelijk van mantelzorg. Als de zorg uit balans raakt en overgaat in schadelijke zorg, wordt dit ontspoorde mantelzorg genoemd. In deze masterclass leer je over wat je kunt doen bij ontspoorde mantelzorg.

  Lees artikel

  Masterclass financieel misbruik van ouderen

  Masterclass  van Movisie voor professionals

  Deze bijeenkomst van Movisie staat in het teken van financieel misbruik. Dit is een veel voorkomende vorm van ouderenmishandeling. In deze Masterclass leer je meer over de specifieke aanpak bij financieel misbruik. Je krijgt inzicht in de rollen van de verschillende partijen en wat je kunt doen aan preventie en de aanpak van financieel misbruik.

  Lees artikel

  Masterclass ouderenmishandeling | VOL

  Masterclass van Movisie voor professionals

  Professionals spelen een belangrijk rol bij het signaleren van en hulp bieden bij ouderenmishandeling. Uit de praktijk blijkt dat veel professionals hier vragen over hebben. Dat kunnen vragen zijn als:

  Hoe signaleer ik ouderenmishandeling?
  Hoe zorg ik voor bescherming bij (acute) onveiligheid?
  Hoe werk ik aan (duurzaam) herstel?

  Lees artikel

  Uitgelicht: Masterclass Gedragsverandering

  In de masterclass Gedragsverandering legt Ben Tiggelaar uit waardoor gedrag wordt bepaald, hoe je doelen stelt, wat gedrag precies inhoudt en waarom support daarbij zo belangrijk is. De masterclass is verdeeld in vijf hoofdstukken met korte instructie, oefeningen en filmpjes zonder moeilijke taal.

  Lees artikel

  Take Charge Masterclass door Joshua Daniel

  Wil jij de 3 belangrijkste ingrediënten om meer geluk en succes te ervaren in je leven? Wil jij bewezen en praktische tools die jou zowel tijdens als na corona kunnen helpen stappen te zetten? En kun jij daarnaast wel een goede dosis inspiratie gebruiken? Meld je dan gelijk aan voor de ‘’Take Charge Masterclass’’ die…

  Lees artikel
"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."