Dementievriendelijk in het vrijwilligerswerk

Gratis onlinetraining van Samen dementievriendelijk

Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Doe de gratis online training en leer (nog) meer over dementie!

Omgaan met iemand met dementie

De mevrouw die tijdens het bloemschikken naar haar bloem en de bloembak staart, maar verder geen actie onderneemt. Of die meneer die de glazen deur van de recreatiezaal wil openen, maar er vervolgens tegenop loopt. Hoe ga je daar mee om?
In de gratis online training ‘In het vrijwilligerswerk’ leer je dementie herkennen en krijg je handvatten hoe je goed kunt omgaan met iemand met dementie. Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost slechts 10-15 minuten!

Hoe werkt het?

De training heeft vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende praktijksituaties voorbij. Zo leer je goed contact maken met mensen met dementie, zodat jij nóg beter met hen om kunt gaan.

Alleen of met z’n allen

Doe de training(en) zelf of stel een team samen met je collega’s. Nodig hen uit om een training te doen en vergroot samen jullie kennis over dementie en jullie vaardigheden in de omgang met mensen met dementie. Zo verbeter je de service en dienstverlening van je organisatie!

Start de cursus