Googlen, slimmer zoeken op internet

Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken, om meer uit het internet te halen en te vinden wat je zoekt.

Zoeken

Het vinden van de juiste informatie op het internet is iets wat door veel mensen als erg moeilijk wordt ervaren. Velen komen niet verder dan een zoekopdracht als ‘hoe kan ik het beste de kalkaanslag uit mijn waterkoker verwijderen’ terwijl een zoekterm als ‘kalk verwijderen waterkoker’ veel betere resultaten oplevert.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken. Zoeken met behulp van uitsluitings-keywords, zoeken met wildcards, zoeken binnen bepaalde landen, talen of websites, zoeken naar .doc of .pdf bestanden. Er is veel meer mogelijk dan veel mensen weten. En veel makkelijker!

  • Datum: 4 november
  • Tijd: 19.00-21.00 uur
  • Locatie: de Bibliotheek LocHal
  • Prijs: gratis

Instapniveau

Basiskennis computer en internet is vereist.

Docent

Karin Saris heeft Mens Techniek Interactie gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Graag deelt ze haar digitale kennis en vaardigheden met anderen. Door in te spelen op de wensen en verwachtingen van de cursusgroep, probeert zij de cursus voor iedereen zo toegankelijk en interessant mogelijk te maken.

Aanmeldknop