Uitgelicht: Onlinetraining Mindfulness

Veel dingen in het dagelijks leven doen we op de automatische piloot, zonder er echt bij na te denken. Een tegenhanger van de automatische piloot is ‘mindfulness’: leven met volle aandacht. Mindfulness is een vorm van aandachttraining, afkomstig uit het Boeddhisme. Het helpt je te focussen op het hier en het nu. Uit onderzoek is gebleken dat mindfulness een positief effect heeft op mensen met bijvoorbeeld chronische pijnen, hartklachten of depressie. Als andere voordelen van mindfulness worden genoemd: minder stress, minder angst en meer zelfvertrouwen. 

Inhoud

In de onlinetraining Mindfulness maak je – stap voor stap en in je eigen tempo – kennis met dit onderwerp. Wat is mindfulness en wat houdt het nu concreet in? De training omvat vijf hoofdstukken met in totaal 26 onderdelen als theorie, filmpjes, een quiz, een quickscan, oefeningen en opdrachten. Het vergt wat oefening, maar ook jij kunt het leren. Want alles kun je mindful aanpakken: je brood smeren, de hond uitlaten, boodschappen doen. Mindfulness kun je direct en in elke situatie toepassen.  

Wil jij de voordelen van mindfulness ervaren? Ben jij op zoek naar innerlijke rust en minder stress? Meld je dan nu aan voor de gratis online trainingen waar je deze en nog heel veel andere trainingen gratis kunt volgen.