Van knisperboekjes tot leesles

Boeken tussen geboorte en een jaar of zeven

Op de agenda van Cubiss staan dit jaar een aantal Mini-Masterclasses. Dit zijn korte, prikkelende, doelgerichte online sessies waarin je kennismaakt met een (nieuw) thema en tips krijgt hoe je het in kunt zetten in de praktijk. Het concept is heel eenvoudig: aanhaken, kennis ophalen en weer door!

Tijdens de Mini-Masterclass van dinsdagmiddag 13 juli duiken we in de (lees-)ontwikkeling van het jonge kind. Kinderen ontwikkelen zich immers, óók ten aanzien van boeken en lezen. Al voor het kind leesrijp en leesvaardig is, kun je altijd iets doen om de leesmotivatie te bevorderen. Het is daarbij van belang om de ontwikkeling van het kind te volgen en niet – wat demotiverend zou werken – daarop vooruitlopen. Welke boeken passen bij welke fase en waaróm is dat eigenlijk zo?

Dr. Ewald Vervaet (onderzoeker, ontwikkelings- en leespsycholoog en auteur van o.a. Groeienderwijs; psychologie van 0 tot 3) neemt ons mee en geeft antwoord op deze en andere vragen. Bovendien geeft hij adviezen over wat je als bibliotheek zou kunnen doen om optimaal bij de boek- en leesontwikkeling van het jonge kind aan te (laten) sluiten.

Datum: 13 juli 2021

Tijd: 13.00-17.00 uur

Doelgroep

Iedereen is welkom, vanzelfsprekend ook je collega of samenwerkingspartner. De focus ligt op de Brabantse Bibliotheken (medewerkers educatie, doelgroep vve), andere bibliotheken/organisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. Ook toegankelijk voor leesmoeders en vrijwilligers die iets doen met lezen.

Klik hier om je aan te melden bij Cubiss