Webinar: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Vanaf 1 juli 2021 is de Wet toezicht en bestuur rechtspersonen (WBTR) van kracht. Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten eraan voldoen. Wat dat in praktijk voor bestuursleden betekent en wat zij moeten regelen, wordt uitgelegd tijdens een informatieve, gratis webinar.

Wbtr.nl verzorgt de webinars. Hierin werkt een groot aantal koepelorganisaties en verenigingen samen. VrijwilligersTilburg is ook hierbij aangesloten. Door krachten te bundelen, kunnen kleine verenigingen en stichtingen profiteren van de kennis bij andere.

In een uur krijgen deelnemers inzicht in de gevolgen van de nieuwe wet. Zo zijn bestuursleden in de toekomst persoonlijk aansprakelijk als zaken binnen de vereniging misgaan. Om aan de wet te voldoen, moet een aantal zaken worden geregeld en vastgelegd. Daarvoor is een WBTR-stappenplan ontwikkeld.

In de webinars wordt uitgelegd wat dit inhoudt en hoe verenigingen ervan gebruik kunnen maken. Deelname aan de webinars is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk.

Datum: donderdag 20 mei
Tijd: 19;30 uur

Meld je aan via de button hieronder.

Klik hier om je aan te melden voor deze webinar