Vrijwilligersacademie

Soms wil je als vrijwilliger je kennis (nog) meer vergroten; om je vrijwilligerswerk (nog) beter uit te kunnen voeren of voor je persoonlijke ontwikkeling. In Tilburg kun je daarvoor terecht bij de Vrijwilligersacademie. Hier kun je trainingen en bijeenkomsten vinden over allerlei thema’s. De meeste daarvan kun je gratis of voor een gering bedrag volgen.

Online trainingen
Wil je zelf bepalen waar, wanneer of in welk tempo je iets leert? Maak dan gebruik van ons online trainingsaanbod. Sinds Covid-19 is ons online aanbod enorm gegroeid, dus daar zit vast ook iets voor jou bij.

Vragen of ideeën
Zit de training die jij zoekt er niet bij? Heb jij een idee of wil jij zelf een training geven? Laat het ons dan weten: stuur een mailtje of bel naar de Vrijwilligersacademie (telefoonnummer 013-5839999) en vraag naar Willeke van Gulik of Marianne de Groot.

 • 22
  Sep
  workshop @ online of offline, afhankelijk van de dan geldende maatregelen

  Hoe zorg je goed voor jezelf?

  Kennismaken met Positieve Gezondheid, workshop van Academie Zorgbelang Brabant

  Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte het is veel meer dan dat. Mee kunnen bewegen met het leven, veerkrachtig zijn en zelf de regie voeren staan centraal in het model ‘Positieve Gezondheid’ van arts/onderzoeker Machteld Huber. In deze tijden van COVID-19 heeft het kunnen mee bewegen en veerkrachtig zijn wel een hele speciale betekenis gekregen. Hoe beweeg jij hierin mee, hoe vergroot je jouw veerkracht? Wat vind je echt belangrijk in jouw leven en hoe kun zelf daaraan bijdragen.

  Bekijk workshop
 • 24
  Sep
  workshop @ Startpunt: café Zomerlust, Oisterwijksebaan 15 in Tilburg

  Wandelcoaching (september)

  Wil jij ontdekken wat voor jou belangrijk is? Durf jij vragen te stellen en te delen? Neem dan deel aan een wandeling ter inspiratie en ontspanning. Je gaat wandelend in een klein groepje van maximaal 4 personen natuurgebied Moerenburg ontdekken. De opzet is om in alle vrijheid te praten en dingen te delen. Daarbij mogen…

  Bekijk workshop
 • 29
  Sep
  meerdere bijeenkomsten @ Gebouw Rode Kruis, Centaurusweg 57, 5015 TC Tilburg

  Reanimatie en AED

  Maar liefst 300 Nederlanders per week krijgen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. En in de meeste gevallen (70 tot 80%) gebeurt dat thuis. Zorg dat je weet wat je moet doen! Tijdens een cursus reanimati een AED leer je hoe je moet handelen. Je oefent onder begeleiding van een Rode Kruis EHBO-instructeur op een reanimatiepop.

  Bekijk meerdere bijeenkomsten
 • meerdere bijeenkomsten @ nog niet bekend

  Sterker in je schoenen (sociale vaardigheden)

  Gratis training van het IMW

  Vindt u het moeilijk contact te leggen met anderen? Een gesprek gaande te houden?  Zou u wat sterker in uw schoenen willen staan?

  In deze training van het IMW leert u beter communiceren en voor uzelf opkomen. Het resultaat: u bent zekerder in het leggen van contacten, beter in staat om aan te geven wat u wel of niet wilt, u voelt zich prettiger bij anderen en kunt beter een moeilijk gesprek aangaan.

  Bekijk meerdere bijeenkomsten
 • 04
  Oct
  korte cursus @ Bibliotheek 't Sant, Beneluxlaan 74, 5042 WS Tilburg

  Excel voor beginners WACHTLIJST

  Wegwijs in Excel 2016 is een eerste kennismaking met dit veelgebruikte programma. In vijf lessen leert Karin Saris je hoe je gegevens makkelijk kunt invoeren, wijzigen en bewaren. Je leert werken met formules en functies om berekeningen te maken én je leert de gegevens op een mooie en overzichtelijke manier te presenteren, bijvoorbeeld in een grafiek.

  Bekijk korte cursus
 • 05
  Oct
  Lezing @ MFA het Kruispunt • Sinopelstraat 1 • 5044 KP Tilburg

  Nieuwe website, nieuwe vacaturebank

  VrijwilligersTilburg krijgt een nieuwe website én een nieuwe vacaturebank!   Voor wie is deze bijeenkomst? Voor verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven die met vrijwilligers (willen) werken. Wat gaan we doen? We lopen graag met jou door onze nieuwe website heen. Met onder andere Waar staat alles? Wat mis jij? Wat kan er volgens jou beter? Hoe…

  Bekijk lezing
 • 11
  Oct
  meerdere bijeenkomsten @ nader te bepalen

  City Trainer volwassenen

  Citytrainers zijn jongeren en (jong)volwassenen die hun talent willen ontwikkelen in de sport. Na het volgen van de cursus ‘Ik train mijn stad’ zijn ze in staat om zelfstandig sportactiviteiten te organiseren of te ondersteunen in hun wijk of stad. De cursus wordt afgesloten met een eindpresentatie waarbij de cursisten een certificaat ontvangen. Ze dragen bij aan een creatieve, sportieve en sociale omgeving.

  Bekijk meerdere bijeenkomsten
 • 12
  Oct
  Masterclass @ online

  Masterclass financieel misbruik van ouderen

  Masterclass  van Movisie voor professionals

  Deze bijeenkomst van Movisie staat in het teken van financieel misbruik. Dit is een veel voorkomende vorm van ouderenmishandeling. In deze Masterclass leer je meer over de specifieke aanpak bij financieel misbruik. Je krijgt inzicht in de rollen van de verschillende partijen en wat je kunt doen aan preventie en de aanpak van financieel misbruik.

  Bekijk masterclass
 • 14
  Oct
  workshop @ Wijkcentrum 't Sant, Beneluxlaan 74, 5042 WS Tilburg

  Jouw leven na de lockdown: maak je visionboard!

  De lockdown is hopelijk voorbij. Nu is het tijd om stil te staan bij wat jij écht wilt en wat jij belangrijk vindt. Wat heb jij van deze periode geleerd? Hoe houd jij je doelen goed in het zicht? Focus en maak het visueel!

  Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met jouw doelen en jouw dromen. Dit doen we door creatief te visualiseren.

  Bekijk workshop
 • 19
  Oct
  workshop @ MFA 't Spoor, Schaepmanstraat 36, Tilburg

  Opruimen: een plek voor alles en alles op z’n plek (okt.)

  Wil je orde en rust in je huis, maar lukt het niet helemaal om dat voor elkaar te krijgen? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze workshop leer je makkelijk en goed opruimen. Je krijgt allerlei tips en tools om zelf aan de slag te gaan en je werkt aan een opruimplan voor jouw huis of dat van je maatje, je cliënt, je ouders etc.

  Bekijk workshop
 • 04
  Nov
  korte cursus @ de Bibliotheek LocHal

  Googlen, slimmer zoeken op internet

  Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken, om meer uit het internet te halen en te vinden wat je zoekt.

  Bekijk korte cursus
 • 04
  Nov
  @ Startpunt: café Zomerlust, Oisterwijksebaan 15 in Tilburg

  Wandelcoaching (november)

  Wil jij ontdekken wat voor jou belangrijk is? Durf jij vragen te stellen en te delen? Neem dan deel aan een wandeling ter inspiratie en ontspanning. Je gaat wandelend in een klein groepje van maximaal 4 personen natuurgebied Moerenburg ontdekken. De opzet is om in alle vrijheid te praten en dingen te delen. Daarbij mogen…

  Bekijk
"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."