Vrijwilligersacademie

Soms wil je als vrijwilliger je kennis (nog) meer vergroten; om je vrijwilligerswerk (nog) beter uit te kunnen voeren of voor je persoonlijke ontwikkeling. In Tilburg kun je daarvoor terecht bij de Vrijwilligersacademie. Hier kun je trainingen en bijeenkomsten vinden over allerlei thema’s. De meeste daarvan kun je gratis of voor een gering bedrag volgen.

Online trainingen
Wil je zelf bepalen waar, wanneer of in welk tempo je iets leert? Maak dan gebruik van ons online trainingsaanbod. Sinds Covid-19 is ons online aanbod enorm gegroeid, dus daar zit vast ook iets voor jou bij.

Vragen of ideeën
Zit de training die jij zoekt er niet bij? Heb jij een idee of wil jij zelf een training geven? Laat het ons dan weten: stuur een mailtje of bel naar de Vrijwilligersacademie (telefoonnummer 013-5839999) en vraag naar Willeke van Gulik of Marianne de Groot.

 • 29
  May
  coaching @ Startpunt: café Zomerlust, Oisterwijksebaan 15 in Tilburg

  Wandelcoaching ‘Wat geeft jou energie?’

  Wil jij ontdekken wat voor jou belangrijk is? Durf jij vragen te stellen en te delen? Neem dan deel aan een wandeling ter inspiratie en ontspanning. Je gaat wandelend in een klein groepje van maximaal 4 personen natuurgebied Moerenburg ontdekken. De opzet is om in alle vrijheid te praten en dingen te kunnen delen. Daarbij mogen stiltes vallen en soms heeft het een serieuze toon, maar de wandeling biedt zeker ook ruimte voor gezelligheid.

  Bekijk coaching
 • 05
  Jun
  workshop @ nog niet bekend

  Nieuwe datum: Maak de mooiste foto’s met je mobiele telefoon

  Deze cursus is interessant voor iedereen die graag foto’s maakt met zijn mobieltje, maar ook voor vrijwilligers die zich bezighouden met de pr (social media, de website, de Nieuwsbrief e.d.) voor hun vrijwilligersorganisatie. In deze cursus leer je van een professionele fotograaf hoe je met je mobiele telefoon de mooiste foto’s kunt maken die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor social media.

  Bekijk workshop
 • 15
  Jun
  workshop @ nog niet bekend

  Opruimen: een plek voor alles en alles op z’n plek

  Wil je orde er rust is je huis, maar lukt het niet helemaal om dat voor elkaar te krijgen? Dan is deze workshop voor jou. Tijdens deze workshop leer je makkelijk en goed opruimen. Je krijgt allerlei tips en tools om zelf aan de slag te gaan en je werkt aan een opruimplan voor jouw huis.

  Opgepast: Door deze workshop krijgt je ontzettend veel zin om op te ruimen in je huis. Wedden dat het je dit keer lukt om het resultaat te behalen dat je voor ogen had?

  Bekijk workshop
 • E-Learning @ online

  Verantwoord Alcohol Schenken

  Gratis online training van het NOC*NSF

  Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald. Wat NOC*NSF betreft is deze e-learning een ‘must’ voor iedereen die achter de bar staat in een sportkantine.

  In drie online modules, afgesloten door een toets, leren we je welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe je moet reageren in lastige situaties en vooral hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen.

  Bekijk e-learning
 • E-Learning @ online

  In gesprek over suïcidale gedachten

  Gratis online training

  Deze online training heeft als doel dat je je toegerust voelt om het gesprek aan te gaan met iemand waarvan jij vermoedt dat er sprake is van suïcidale gedachten. Zelfdoding is vaak een middel om uit een hopeloze situatie te ontsnappen en niet het doel op zich. Je leert in drie stappen wat je kunt doen: het herkennen van signalen, praten en samen hulp zoeken. Je krijgt handvatten om naar zelfmoordgedachten te vragen en inzicht in de do’s en don’ts in het gesprek.

  Bekijk e-learning
 • Masterclass @ online

  Uitgelicht: Masterclass Gedragsverandering

  In de masterclass Gedragsverandering legt Ben Tiggelaar uit waardoor gedrag wordt bepaald, hoe je doelen stelt, wat gedrag precies inhoudt en waarom support daarbij zo belangrijk is. De masterclass is verdeeld in vijf hoofdstukken met korte instructie, oefeningen en filmpjes zonder moeilijke taal.

  Bekijk masterclass
 • @ online

  Rouwen in coronatijd

  Gratis online training van Humanitas

  Wat kan ik betekenen voor iemand die een naaste heeft verloren?
  Het coronavirus en de bijbehorende maatregelen heeft ons leven overhoop gegooid en veel leed veroorzaakt.  Ook wanneer iemand overlijdt verloopt alles anders dan normaal. Steun van een vriend(in), familielid of kennis kan dan heel waardevol zijn.  Wil jij iemand in jouw omgeving steunen? Volg dan deze training.

  Bekijk
 • E-Learning @ online

  Fondsenwerving

  Gratis online training van het VSB fonds

  Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving van het VSB fonds helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project.

  Bekijk e-learning
 • E-Learning @ online

  Vrijwilligers begeleiden

  Gratis online training van Humanitas

  Coördineer jij een project of activiteit en begeleid jij vrijwilligers die mensen ondersteunen die in een kwetsbare situatie zitten? Dan biedt deze training  jou de nodige handvatten en tips bij het werven en begeleiden van deze vrijwilligers.

  Bekijk e-learning
 • E-Learning @ online

  Grenzen stellen

  Gratis online training van Humanitas

  Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

  Bekijk e-learning
 • E-Learning @ online

  Omgaan met emoties

  Gratis online training van Humanitas

  Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

  Bekijk e-learning
 • E-Learning @ online

  Netwerk versterken

  Gratis online training van Humanitas

  Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.

  Bekijk e-learning
"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."