Verhalen

David studeert, werkt en hij is vrijwilliger.

Het voelt niet echt als hard werken

Naast zijn studie in Den Bosch en zijn werk als pakketbezorger, is David regelmatig te vinden bij de Hall of Fame /Ladybird Skatepark. Luister naar zijn motivatie.

Lees het volledige artikel

Elke is thuis bij The Living Museum

Deze plek zit in mijn hart!

De vrijwilligers van The Living Museum creëren een plek waar iedereen zowel een kunstenaar als zichzelf mag zijn. Vrijwilliger Elke opent en sluit de deuren, organiseert van alles en helpt met koken voor de groep. Elke geeft niet alleen heel veel warmte, ze krijgt er ook veel voor terug, zoals zelfvertrouwen, nieuwe ervaringen en een fijne groep mensen.

Lees het volledige artikel

Jef is actief bij de Voedselbank

‘Twijfel niet langer en doe vrijwilligerswerk.’

Jef Frijns is 66 en doet met veel plezier vrijwilligerswerk bij de Voedselbank. Hij heeft zijn hele werkzame leven in het onderwijs gewerkt. Nu hij met pensioen is, heeft hij het idee dat hij er nog toe doet doordat hij vrijwilligerswerk doet. “Je helpt iemand anders maar je maakt ook jezelf blij. Twijfel niet langer en doe ook vrijwilligerswerk”.

Lees het volledige artikel

Rik kookt en kletst

‘Eén voor allen en allen voor één, niet in je eentje!’

“Vrijwilligers zijn er met elkaar en voor elkaar en ik ben van mening dat als iedereen vandaag zijn steentje bijdraagt, wij morgen een kasteel gebouwd hebben. Iedereen verdient het om te leven als koning of koningin, in welke staat van welzijn je ook bent. Eén voor allen en allen voor één, niet in je eentje!”

Lees het volledige artikel

Julia leert mensen kennen

“Er is altijd wel wat te doen.”

Julia van Pelt is een jonge dame van 22 jaar. Zij doet graag vrijwilligerswerk en houdt van Ukelele spelen. Ze maakt graag muziek.
Zij doet vrijwilligerswerk bij Stadstuinderij Piushaven en heeft het daar erg naar haar zin. “Er zijn heel veel verschillende mensen en het is er heel gezellig” vertelt ze zelf.

Lees het volledige artikel

Jan verbindt

“Denk aan de vriendschapsband.”

Zeg je Jan van den Dries, dan zeg je Willem II! De  liefde voor ‘zijn voetbalclub’ kreeg de in Tilburg geboren en getogen Jan (69) van thuis mee, doordat zijn vader hem als jong manneke al meenam naar de wedstrijden van Willem II. Inmiddels is hij al jaren voorzitter van de Supportersclub van Willem II

Lees het volledige artikel

Younes inspireert

“Voor mij is een glimlach op het gezicht van jongeren al genoeg.”

Younes Aknin is Tilburgse vrijwilliger van het jaar in 2020. Hij inspireert jongeren door zelf iets terug te d0en voor de maatschappij. Sporten is een middel voor de jongeren om eventjes alles kwijt te kunnen.

Lees het volledige artikel

Hans fotografeert

“Met de foto’s laat ik het fijne gevoel en de sfeer van het evenement herbeleven”

Hans maakt als vrijwilliger foto’s op evenementen. Vanaf zijn 15e is deze mensenmens als actief als vrijwilliger.

Lees het volledige artikel

Irene vindt haar passie

“Zoek je passie.”

Irene vond haar passies in judo, in de horeca en nu bij het DierenOpvangCentrum Tilburg. Bekijken het video-interview.

Lees het volledige artikel

Mart geeft nooit op

“Nooit Opgeven Altijd Doorgaan”

Zo luidt het levensmotto van terreinmeester Mart van de Ven (68) bij voetbalclub FC Tilburg in stadsdeel Oost. Op mijn vraag of hij spontaan even 10 minuten heeft voor een interview, zegt hij adrem: “Maakt er maar een uur van, dat lul ik met gemak vol!”

Lees het volledige artikel

Brigitte

Brigitte (60) werkt al 12 jaar als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Ze ziet de toenemende behoefte aan een luisterend oor in deze moeilijke tijd met corona. Daarom wilde ze graag haar verhaal delen.

“Het bellen en chatten neemt steeds meer toe. “Ouderen mensen die zijn zo alleen en je kunt er niet naar toe. Maar er zijn ook heel veel jongere mensen alleen nu.”

Lees het volledige artikel

Emmi Elias

Passie voor verhalen en mensen 

Emmi Elias is al ruim negen jaar vrijwilliger bij diverse organisaties in Tilburg. Wanneer wij haar vragen wat ze voor vrijwilligerswerk doet, kunnen wij dat bijna niet bijhouden!  Emmi is een eigentijdse vrijwilliger die zich inzet voor verschillende projecten van meer dan vijf organisaties.  Allemaal met verschillende taken en functies, maar met één gemeenschappelijke passie: verhalen en mensen.

Lees het volledige artikel

Sabine opent deuren

“Ik vind juist de persoonlijke contacten belangrijk”

Sabine (43) zet zich al meer dan 15 jaar in om te collecteren voor het KWF Kankerbestrijding en de Nierstichting. Ze heeft twee kinderen, een dochter van 14 en een zoon van 11 jaar oud. Naast het vrijwilligerswerk werkt ze drie dagen in de week op de klantenservice bij een bedrijf dat kunststoffen verpakkingen maakt.

Lees het volledige artikel

 

Het leven van Claudia krijgt kleur

“Hoe vrijwilligerswerk kleur kan geven aan je leven”

Claudia 44 jaar (fictieve naam, omdat ze graag anoniem blijft), heeft rond haar puberteit een moeilijke periode meegemaakt waaruit bleek dat ze lijdt aan een bipolaire stoornis. Door haar stoornis geeft ze bij een betaalde baan 200 tot 300 procent van zichzelf. “Dat houdt niemand vol, zeker niet met een stoornis.” De druk als vrijwilliger is lang niet zo hoog als bij een betaalde baan. Ze blijft hierdoor goed functioneren in de maatschappij en kan doen wat ze leuk vindt. Dit doet haar goed, want in de maatschappij heerst er nog vaak een taboe op psychische klachten.

Lees het volledige artikel

 

Hennie Jacobs

Slachtoffer van zinloos geweld

Hennie Jacobs (76) zet zich al zijn hele leven in voor anderen. Hennie doet vrijwilligerswerk voor ‘De Hersenstichting’, ‘Stop Zinloos Geweld’, ‘Nadine Foundation’, ‘Diabetes’ en ‘KWF Kankerbestrijding’. Hij strijdt daarnaast ook tegen psychische ziekten en eenzaamheid.

In 2008 is Hennie drie keer op straat mishandeld door dezelfde jongen. In 2015 heeft Hennie de vrijwilligersprijs gewonnen als ‘Vrijwilliger van het jaar’.

Lees het volledige artikel

 

"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."