Irene is dierverzorger bij DOC-T

“Zoek een passie en doe gewoon vrijwilligerswerk”

Irene vindt haar passie

“Zoek je passie. Kies vrijwilligerswerk en doe het gewoon”

door Maria Melis

Irene de Kok (55) heeft een geweldige topsport carrière achter de rug. Ze werd twee keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen, won brons op de olympische spelen en werd sportvrouw van het jaar.

Na haar sportcarrière heeft ze een café geopend in het centrum van Tilburg.
Naast deze twee passies besloot ze vlak voor corona om vrijwilligerswerk te gaan doen bij ‘DierenOpvangCentrum Tilburg‘ kortweg DOC-T

Dierverzorger

Als dierverzorger bij DOC-T zorgt Irene voor het schoonhouden van de dierverblijven, zorgt ze voor het voeden van de honden, gaat ze wandelen en spelen met de honden.

Door de juiste aandacht te geven hoopt ze dat het steeds een klein stapje beter gaat met de honden. Het zit niet altijd mee, net als in haar reguliere werk, loopt het niet altijd volgens plan. Maar dankzij haar ervaringen als sporter en als ondernemer, weet ze hoe belangrijk het is om door te gaan.

Gewoon doen

‘Er is in Tilburg een enorme diversiteit aan vrijwilligerswerk’, zegt Irene. Je kunt vrijwilligerswerk doen met dieren, met ouderen, mensen met een beperking, met kinderen, in de natuur. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zoek een passie en kijk welk vrijwilligerswerk daarbij past. En net als wij zegt Irene: Gewoon doen!

Bekijk hier het filmpje van Irene

 

Zin gekregen om vrijwilliger te worden? Gewoon doen! Ga naar de contactpagina en vul het formulier in of neem rechtstreeks contact met ons op! 

Lees de andere verhalen       

"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."