Julia van Pelt

Julia doet iets terug voor de maatschappij

“Er is altijd wel wat te doen."

Door: Maria Melis

Vrijwilligerswerk is gezellig

Julia van Pelt is een jonge dame van 22 jaar. Zij doet graag vrijwilligerswerk en houdt van Ukelele spelen. Ze maakt graag muziek.
Zij doet vrijwilligerswerk bij Stadstuinderij Piushaven en heeft het daar erg naar haar zin. “Er zijn heel veel verschillende mensen en het is er heel gezellig” vertelt ze zelf.

Vrijwilligerswerk is flexibel

Julia’s vrijwilligerswerk is heel flexibel. Ze werkt twee dagen in de week, maar als ze soms niet kan, dan is dat ook okay. In de Stadstuinderij helpt Julia voornamelijk mee met het opruimen van de locatie omdat ze binnenkort naar een andere locatie gaan verhuizen. “Er is altijd wel wat te doen daar!”, volgens Julia.

Iets terug doen voor de maatschappij

De grootste motivatie van Julia om vrijwilligerswerk te gaan doen, was dat zij iets terug kan doen voor de maatschappij. Maar ze wilde ook gewoon lekker aan de slag en bezig zijn, vooral in tijden van Corona. In de stadstuin is er genoeg ruimte om afstand te houden met elkaar en je bent lekker buiten bezig.

“Door vrijwilligerswerk leer ik nieuwe mensen kennen.”

Doordat Julia is gaan werken bij de Stadstuinderij Piushaven heeft ze nieuwe mensen leren kennen. Ze heeft daardoor ook meer sociale contacten, maakt praatjes met andere vrijwilligers en brengt zo haar tijd actief én met leuke mensen door.

Tip van Julia

Julia raadt iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen: “Je leert nieuwe mensen kennen, het is flexibel, gezellig, je kunt lekker bezig zijn samen met andere mensen en je doet ook nog iets terug voor de maatschappij!” “Ga eens bij organisaties kijken die je aanspreken en ga eens een keer de sfeer proeven daar”, adviseert Julia iedereen nog die twijfelt om vrijwilligerswerk te gaan doen.

 

Zin gekregen om vrijwilliger te worden? Gewoon doen! Ga naar de contactpagina en vul het formulier in of neem rechtstreeks contact met ons op! 

Lees ook de andere verhalen

"Maak een afspraak met een Vrijwilligerspunt bij jou in de buurt. Bekijk de contactgegevens in het menu Contact."